in ,

Златото мина граница от 2000 долара за тройунция

От началото на годината златото поскъпна с почти 30 %

Stack close-up Gold Bars, weight of Gold Bars 1000 grams Concept of wealth and reserve. Concept of success in business and finance. 3d rendering

Цената на златото продължава да се покачва. На 4 август за първи път беше преодоляна психологическата бариера от 2 000 долара за тройунция на нюйоркската борса „Comex”.

От началото на годината златото поскъпна с почти 30 %. Досега рекордната му стойност беше 1921,18 долара за тройунция след рязкото покачване на цената на скъпоценния метал през септември 2011 г.

Експертите свързват ръста с разпространилата се пандемия от коронавирус и причинената от нея несигурност. Златото се възприема като защита при инфлация и обезценяване на валутата.

Според анализатори от Goldman Sachs, цената на златото ще продължи да се повишава до достигането на нов пик. За това ще помогнат намалените лихвени проценти в САЩ и търсенето на злато като защитен актив.

В края на юли анализаторите преразгледаха прогнозите си и повишиха цената на златото до 2 300 долара за тройунция в рамките на следващите 12 месеца. Предвижда се повишаване и на цената на среброто с 22 до 30 долара за тройунция.

Публикувано от pressmeg

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Зареждане…

0

Тръмп: Експлозията в Бейрут е атака с бомба

7-годишнo момиченце стана най-малкият катерач, качил връх в Алпите без чужда помощ