in

Жертвите на земетресението в Егейско море са най-малко 26

До момента има данни за 800 ранени при труса с магнитуд 6,6 по Рихтер

Най-малко 26 души са загинали при силното земетресение вчера в Егейско море, информират световните агенции. До момента има данни за 800 ранени при труса с магнитуд 6,6 по Рихтер.

Земетресението разлюля най-силно западното крайбрежие на Турция и предизвика мини цунами на остров Самос, а морските вълни превърнаха улиците в реки в градовете по западното крайбрежие на Турция.

Трусът беше най-силно усетен в турския град Измир, където спасителните операции продължиха цяла нощ, неизвестен е броят на хората, които са под руините. Хиляди прекараха нощта по улиците, в условия на пандемия.

В Гърция жертвите се две – тийнейджъри са загинали на връщане от училище на остров Самос при срутване на стена.

Кметът на Измир Тунк Сойер заяви, че 20 сгради са се срутили, като служители са насочили усилията си за спасяване върху 17 от тях. Доброволци и спасители с кучета използваха верижни триони, за да се опитат да си пробият път през развалините. Губернаторът на региона заяви, че 70 души са били извадени живи още снощи.

На гръцкия остров Самос, близо до епицентъра на земетресението, хората излязоха панически по улиците. Гръцката агенция за гражданска защита посъветва жителите на Самос тази нощ да „стоят на открито и далеч от сградите“.

Публикувано от pressmeg

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Зареждане…

0

Германия обявява България за „рисков регион“ от 1 ноември

Терорът в Ница: По следите на тунизийската връзка