Заради размириците в Близкия Изток, хиляди българи искат да анулират резервациите си до Египет и Йордания

Дата:

Хиляди българи изразяват желание да анулират резервациите си за пътувания до Египет и Йордания поради страховете си от напрежението в Близкия Изток. Този страх се превръща във въздържаност и объркване по отношение на планираните екскурзии, които надхвърлят броя на 10 000 за останалата част на годината.

Според Димитрина Горанова от Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти, няма точни данни относно процента на хората, които искат да анулират пътуванията си, тъй като са смутени и не са сигурни какво точно следва да направят. Тя обяснява, че тази ситуация е предизвикана от подвеждаща информация, публикувана на уебсайта на Министерството на външните работи. Там са описани различни нива на риск при пътувания, като Израел, Египет и Йордания се третират със същото ниво на опасност.

Горанова пояснява, че няма военен конфликт в Египет и Йордания, и че малките букви на уебсайта на Министерството на външните работи показват, че опасността се отнася само за пограничните райони, близки до Израел. Въпреки това, мнозина реагират на заглавията и желаят да анулират резервациите си, като изразяват опасенията си, че техния живот е подложен на риск. Това води до неприятни конфронтации и спорове между туристите и туроператорите. Горанова подчертава, че туристическите агенти нямат основание да анулират програмите си, тъй като получават официални уверения от страна на Египет и Йордания, че районите, посещавани от туристи, са безопасни и курортите са пълни.

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

Ники Минаж издаде дългоочаквания пети албум Pink Friday 2

Ники Минаж пусна своя пети студиен албум, "Pink Friday...

Привърженици на ЦСКА се сбогуваха със стадион”Българска армия” 

Привържениците на ЦСКА се сбогуваха със стадион "Българска армия"...

Левски записа втори успех в Първа лига

В мача от 20-ия кръг на efbet Лига Левски...

Диана Петкова се класира за финала на европейското първенство по плуване в Румъния

Българската плувкиня Диана Петкова влезе във финала на 50...