Заради непочистен сняг са наложени санкции за повече от 180 хил. лв., съобщиха от Столичната община

Дата:

На фирмите, отговорни за зимното почистване на града, са наложени глоби на обща стойност от 180 371 лв. от Столичната община поради непочистени спирки на градския транспорт, подходи към пешеходни подлези и некачествено почистени тротоари и вътрешно-квартални улици.

Столичните инспектори отбелязват най-много непочистени обекти в районите “Студентски”, “Овча купел”, “Панчарево” и “Витоша”. В рамките на контрола са наложени 77 санкции за непочистени спирки в различни райони на града.

Проведени са проверки за почистването на прилежащи площи пред търговски обекти, като наложените глоби са общо 5160 лв. за 120 случая. Санкции от 2000 лв. са наложени за непочистени спирки на градския транспорт до 7:30 ч. сутринта.

Столичните инспектори съставиха и 58 констативни протокола с предписания към домоуправители на частни имоти за почистване на прилежащите територии от сняг и лед. Най-много санкции за неизпълнение на това задължение са наложени в районите “Изгрев”, “Илинден”, “Младост”, “Възраждане”, “Кремиковци” и “Панчарево”.

Общината напомня, че собствениците на сгради са задължени да почистят терените пред съответните си имоти. Вчера столичният кмет Васил Терзиев обяви глоби за непочистващите фирми на стойност 140 000 лв. за неизпълнение на задълженията им в няколко столични района, с фокус върху непочистени пространства около спирките на градския транспорт и подстъпите към пешеходни подлези.

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

Божков представи новия си политически проект, чакат ни добри времена

Санкционираният по закона "Магнитски" бизнесмен Васил Божков, който е...

Горя училище в кюстендилското село Соволяно

Тази нощ в училището в кюстендилското село Соволяно избухна...

Премиерът Денков и вицепремиерът Габриел се срещат с държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен

Днес, министър-председателят акад. Николай Денков и вицепремиерът и министър...