Япония обяви , че е поканила Австралия да се присъедини към две съвместни командно-щабни военни учения със САЩ

Дата:

Япония прие да покани Австралия да се присъедини за първи път към две съвместни командно-щабни военни учения със САЩ. Планираните учения “Яма Сакура” (Планински вишнев цвят), които ще се проведат следващия месец, ще включват Японските сили за отбрана (ЯСО) и американската армия. Вторите учения, наречени “Острие” (Keen Edge), са планирани за февруари следващата година и ще включват ЯСО и американския военноморски флот.

Японският министър на отбраната Минору Кихара обяви тази новина след срещата си с австралийския министър на отбраната Ричард Марлс в Токио. Той също така обяви, че Япония и Австралия ще работят заедно по съвместно развитие на военното оборудване. Кихара заяви, че целта на тази инициатива е да могат да си сътрудничат в случай на извънредни ситуации.

Марлс от Австралия приветства по-тесните военни връзки с Япония и отбеляза важността на стратегическото сътрудничество между двете държави. Те споделят общо безпокойство от нарастващото военно влияние на Китай в региона и също се притесняват от евентуалния конфликт във връзка с Тайван.

Тази новина идва със срещата на руския министър на външните работи Сергей Лавров с лидера на Северна Корея Ким Чен-ун и със срещата между президента на Русия Владимир Путин и китайския президент Син Цзинпин, като всички събития подчертават динамичните военни и политически отношения в региона.

/Снимка:БТА

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля напишете вашия коментар
Моля оставете вашето име

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

Интер победи Наполи с 3:0

Интер записа убедителна победа с 3:0 над Наполи в...

Зографски 18-и в четвъртия кръг на световната купа по ски скокове

Българинът Владимир Зографски завърши на 18-то място в четвъртия...

Лудогорец разгроми Ботев Враца с 5:0

Лудогорец записа убедителна победа с 5:0 срещу Ботев Враца...

Пиеси на Недялко Йорданов и Стефан Цанев оценени високо от турската публика

В Турция се наблюдава голям интерес към театралните произведения...