Взривиха главен газопровод в Иран

Дата:

Две експлозии разтърсиха главния ирански газопровод, който пренася синьо гориво от юга към север, като те са предизвикани от “терористични действия”, обяви министърът на петрола на Иран, Джавад Оуджи, цитиран от Ройтерс.

Оуджи заяви пред държавната телевизия, че “този терористичен акт на саботаж е извършен в 1 час тази нощ в мрежата на националните газопреносни тръби в два района на страната”. Той допълни, че очакваният подобен акт на саботаж възниква около годишнината на Иранската революция (11 февруари) и бързо бяха предприети мерки за противодействие на враждебните цели за прекъсване на доставките на газ в големите провинции.

Прекъсване в подаването на газ се наблюдава само в селищата близо до повредения газопровод, но според министъра това ще бъде отстранено по-късно днес.

Директорът на диспечерската служба на Националната иранска газова компания отрече по-ранни съобщения за прекъсване на подаването на газ в промишлеността и офисите в някои провинции, като поясни, че тези временни ограничения са били планирани предварително и са част от планирани поддръжни дейности.

Оуджи напомни за подобен инцидент през февруари 2011 г., който, според него, също бил акт на саботаж и временно прекъснал подаването на газ в четири различни района.

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

Божков представи новия си политически проект, чакат ни добри времена

Санкционираният по закона "Магнитски" бизнесмен Васил Божков, който е...

Горя училище в кюстендилското село Соволяно

Тази нощ в училището в кюстендилското село Соволяно избухна...

Премиерът Денков и вицепремиерът Габриел се срещат с държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен

Днес, министър-председателят акад. Николай Денков и вицепремиерът и министър...