Във Варна обстановката се нормализира

Дата:

Ситуацията във Варна се нормализира след сложната метеорологична обстановка през почивните дни, обяви кметът на общината Благомир Коцев. Улиците вече се почистват, а заледените участъци се обработват. Всички пътища в областта са проходими при зимни условия, освен района на Аксаковска панорама, който е затворен заради разчистване на замръзнал сняг.

Пътят Варна-Кичево е отворен, а пътят Варна-Добрич е достъпен за автомобили до 3,5 тона. В община Вълчи дол продължава бедственото положение, но навсякъде има ток. Пътищата там се разчистват, но все още са заледени.

Планира се обезопасяване на сградите във Варна и почистване от паднали клони, използвайки дронове за обход на проблемните участъци. Кметът Благомир Коцев сподели, че са получени два сигнала за бездомни хора, които, ако е необходимо, ще бъдат настанени в центъра в района “Младост”.

Фирма, ангажирана със снегопочистването във Варна, преговаря с подизпълнители, които да помогнат с допълнителни усилия. Готовността за справяне с обстановката е налице, но фирмите поставят условия за леко увеличаване на цените. Кметът изрази готовност да преговори условията след получаване на договорите.

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

Божков представи новия си политически проект, чакат ни добри времена

Санкционираният по закона "Магнитски" бизнесмен Васил Божков, който е...

Горя училище в кюстендилското село Соволяно

Тази нощ в училището в кюстендилското село Соволяно избухна...

Премиерът Денков и вицепремиерът Габриел се срещат с държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен

Днес, министър-председателят акад. Николай Денков и вицепремиерът и министър...