Все повече превозвачите в CAЩ нaпycĸaт пaзapa зapaди виcoĸитe цeни нa дизeлa

Дата:

Доклад на платформа Motive сочи, че ситуацията със закъсненията на товарните превози може да се е укротила след август, но последните данни показват, че спадът все още е значителен. През септември броят на превозвачите в САЩ, които насочват пазара, се увеличава, достигайки рекордни нива през последното тримесечие на годината.

Въпреки това “стартирането на нови оператори” предизвиква спад от 10%, казва докладът. “Когато пазарът ще се върне на нива, съответстващи на търсенето, зависи от външни фактори като колебанията в цените на дизеловото гориво и лихвените проценти.”

Цените на дизела са се увеличили с 18% през периода от юли до септември. Този скок води до финансови затруднения за компаниите. Средната цена на дизела национално в началото на седмицата е 4,4 долара. Въпреки че цените се покачиха през лятото, те все още са по-ниски от рекордните 5,2 долара преди година.

Според доклада, за всяко увеличение от 50 цента в цената на дизела през 2023 г. “финансовите затруднения за компаниите се увеличават с 30%.”

Motive очаква цените на дизела да останат нестабилни през следващата година, а потребителското търсене не бива да спада, за да се отговори на капацитета на пазара на товарни превози и да помогне за стабилизиране на ситуацията.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля напишете вашия коментар
Моля оставете вашето име

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

ЦСКА 1948 победи Хебър с 3:1 в Пазарджик

ЦСКА 1948 постигна победа с резултат 3:1 срещу Хебър...

Земетресение с магнитуд 7,6 разтърси Минданао, Филипините

Днес земетресение с магнитуд 7,6 разтърси Минданао, Филипините, според...

САЩ обявиха, че внасят 3 милиарда долара в най-големия световен фонд за климата

Американската вицепрезидентка Камала Харис обяви на конференцията на ООН...

Израел е уведомил арабските държави, че иска буферна зона в следвоенна Газа

Израел е уведомил няколко арабски държави, включително Египет, Йордания,...