in

Владислав Горанов: Няма причина да се оттеглям

„Няма никаква причина да се оттеглям, 10 дни след като съм удовлетворен от един изключително успешен за България проект – Банковия съюз

„Няма никаква причина да се оттеглям, 10 дни след като съм удовлетворен от един изключително успешен за България проект – примерно интеграцията в Банковия съюз и приближаването до еврото. Ако смятате, че това е провал на политиката или фискалните показатели в последните години са провал на политиката, това значи, че би трябвало да има претенции към мен. Аз не намирам такива основания“. Това обяви финансовият министър Владислав Горанов след края на дебатите по вота на недоверие.

Оставката на финансист номер едно, бе поискана миналата седмица от премиера Бойко Борисов заедно с тези на шефа на МВР Младен Маринов и икономическия министър Емил Караниколов, но по-късно бяха замразени.

Горанов обяви, че не приема и критиките, че има обвързаност с ДПС.

„Бях първият човек, застанал до Борисов в дебата от март 2009 г. преди изборите, които той спечели и започна първия мандат. Искам конкретни примери за мои действия в политиката или в законодателната област, които могат да ме привържат. Но в действителност, много пъти съм искал подкрепата на парламентарната група на ДПС по теми, по които имаме общи идеи. Няколко пъти са ми помагали при запазването на сегашния данъчен модел“, обясни той.

Публикувано от pressmeg

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Зареждане…

0

Дончев: Корупцията е хронично заболяване на българската държава

Намерен е подходящ приемен родител за 3-годишното момиченце от Перник