in

Висш прокурор с хулиганска проява в болницата в Плевен

Гешев възмутен от поведението на подчинения си

Прокурор от Върховна касационна прокуратура е привлечен към наказателна отговорност за хулигански действия в болница в Плевен.

Сигналът е подаден в събота. В него се съобщавало за хулигански действия в УМБАЛ „Георги Странски“. Пристигналите на място служители на МВР установили, че Г.А. – прокурор от Върховна касационна прокуратура, е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и демонстриращи явно неуважение към обществото, съобщават от прокуратурата.

Прокурорът се е държал грубо с охранителите на болницата, отказал е да изпълни разпорежданията им във връзка със спазване правилата за достъп на външни лица до сградата на УМБАЛ „Георги Странски“, разпоредил им да напуснат и нанесъл удари със служебната си карта в лицето на един от охранителите.

Независимо от отправените предупреждения за спазване на реда, прокурорът изтръгнал личен мобилен телефон от ръцете на друг служител на охранителната фирма. Счупил телефона, след което отправил реплики към охраната: „Знаете ли кой съм аз, бе, ще видите какво ще ви се случи, аз съм прокурор!“

По разпореждане на обвинител номер 1 Иван Гешев, в нощта на 4 срещу 5 юли на място в Плевен са изпратени прокурори и следователи от СГП, начело с административния ръководител на Софийска градска прокуратура Илияна Кирилова.

Магистратът от ВКП е задържан от органите на МВР за срок от 24 часа.

Публикувано от pressmeg

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Зареждане…

0

Задържаха 21 нелегални мигранти в Свиленград

Рапърът Кание Уест ще се кандидатира за президент на САЩ