ВиК-Дупница е във фнансова и техническа несъстоятелност, обяви новият кмет Първан Дангов

Дата:

Новоизбраният кмет на Общината Първан Дангов обяви, че ВиК-Дупница е във финансова и техническа несъстоятелност. Той посети предприятието час след като взе клетва и се срещна с колектива.

Според кмета, ВиК-Дупница не функционира практически, а последните заплати са били изплатени през юли. Ръководството на предприятието е поставено пред изискването да представи план за излизане от кризата до понеделник. Около 90 души от администрацията и екипите на ВиК-Дупница не получават заплати и не са мотивирани.

Новоизбраният кмет отбелязва, че информационната програма, която трябва да осигури плащания от абонатите, не функционира, и предизвиква допълнителни проблеми. Кметът предупреждава, че ако не се намери работещо решение, ще бъде разгледан въпросът за смяна на ръководството на предприятието.

В началото на годината ВиК-Дупница взе банков заем от 500 хиляди лева с гаранция от общината. Част от дълговете бяха изплатени, но предфалитното положение на предприятието продължава. В началото на следващата година ВиК-Дупница трябва да се присъедини към регионалния оператор “Кюстендилска вода”.

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

Ники Минаж издаде дългоочаквания пети албум Pink Friday 2

Ники Минаж пусна своя пети студиен албум, "Pink Friday...

Привърженици на ЦСКА се сбогуваха със стадион”Българска армия” 

Привържениците на ЦСКА се сбогуваха със стадион "Българска армия"...

Левски записа втори успех в Първа лига

В мача от 20-ия кръг на efbet Лига Левски...

Диана Петкова се класира за финала на европейското първенство по плуване в Румъния

Българската плувкиня Диана Петкова влезе във финала на 50...