Весела Лечева с предложение България да приеме европейското по стрелба през 2026 г.

Дата:

Председателят на Българския стрелкови съюз, Весела Лечева, планира да предложи, че България би била подходяща за домакинство на европейското първенство по спортна стрелба за мъже и жени на въздушно оръжие през 2026 година. Тази идея бе представена след връщането й от Генералната асамблея на Европейската федерация в Азербайджан.

По време на срещата в Азербайджан, на която присъстваха делегати от 47 федерации, Весела Лечева се срещна с президента на федерацията, Александър Ратнер, и обсъждаха възможностите за бъдещи домакинства. Предложението на България включва и използването на “Арена Бургас”, която беше официално открита в края на май под управлението на служебното правителство на Гълъб Донев.

Весела Лечева подчерта важността на това предложение, твърдейки, че България има възможности и потенциал да организира успешно европейско първенство по спортна стрелба. Тя отбеляза, че българските стрелци са добре познати имена в световния елит и заемат водещи позиции. Предложението на България за домакинство на това спортно събитие представлява възможност за федерацията и страната да се завърнат на международната сцена и да спечелят нови възможности за българските състезатели.

По време на заседанието в Азербайджан бяха одобрени отчетите на президента на федерацията, на президиума и на финансовия отдел. България беше представена от Весела Лечева, президент на Българския стрелков съюз, и Илия Кирилов, президент на федерацията по трап, двоен трап и скийт.

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

На официална церемония в Стокхолм бяха връчени тазгодишните Нобелови награди

Кралят на Швеция, Карл Шестнадесети Густав, връчи тазгодишните Нобелови...

27 мигранти са се опитали да преминат нелегално в България от Турция

Турските погранични власти в района на ГКПП Дерекьой/Малко Търново...

Атлетико Мадрид победи с 2:1 у дома Алмерия 

Атлетико Мадрид се наложи с резултат 2:1 у дома...

Диана Петкова завърши осма на финала на 50 метра бруст в Румъния

Диана Петкова завърши на осмо място във финала на...