in ,

Васил Божков: Ще залагаме на високото спортно майсторство

Българско лято представи политиките си в сферата на Образование и спорт. „Най-важно е учителите да имат стимул, а българските деца да искат да учат и след завършване да имат реализация”. Думите са на Васил Божков, идеолог на партия „Българско лято” и водач в листите на 23 и 25 МИР в София на предстоящите избори.

 

Това той каза по време на видеоразговор с експертите Ирина Якимова, Мирослав Николов и Валери Младенов, с които бяха представени приоритетите, на заложени в образованието, младежките политики и спорта. Програмата се основава на изграждане на изцяло нов модел на образователната ни система. Основата на реформата е актуализиране на учебните програми и премахване на делегираните бюджети в сферата на образованието и на финансиране на учебните заведения на база броя деца и младежи в тях. Ще се работи за облекчаване на работата на учителите от административни задължения. И нещо много важно: залага се на въвеждане на единни правила за формиране заплащането труда на учителите с обективно отчитане на професионалния им опит и натрупания стаж. Ще се приемат стандарти за обективна оценка на качеството, както на положения от учителя труд, така и на знанията на младежите.

 

„Спортът е много важен: здрава нация-здрави хора”, каза Васил Божков и формулира бъдещата политика в тази сфера:

„Основата е масовият спорт, който ще бъде развиван, като държавата ще изгражда всякакви съоръжения, а старите ще бъдат ремонтирани. Ще се залага и на високото спортно майсторство. Колкото повече масов спорт има, толкова повече успехи ще имаме на международната сцена”.

От заложената програма става ясно, че спортът ще бъде изчистен от „калинките”, като няма да бъдат допускани шефове и треньори, които нямат нужните умения и образование.

„Глупостта на Бойко да си купува спокойствие, няма да го има при нас… вземи тия пари за да си мълчиш”, коментира Божков, намеквайки за някои управленски практики, да се подкрепят инцидентно спортисти, когато те надигнат глас срещу липсата на финансиране или слабо управление.

 

„Да си пожелаем успех на изборите с №14 и да се поздравим на четвърти април”, каза в края на срещата Божков.  Успехът на „Българско лято” изглежда все по-реален, след като в последните дни се появяват независими анкети и изследвания, според които подкрепата за партията расте лавинообрзно.

Публикувано от joroadmin

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Зареждане…

0

Самоубийствена атака срещу военна база в Афганистан взе десетки жертви

Васил Божков разкри как се точат пенсионните фондове