in

ВАП сезира МОСВ да извърши незабавна проверка в Национален парк „Рила“

Проверката е образувана по информация в медиите за забелязани тежки строителни машини в района на Седемте рилски езера в Национален парк „Рила“

Върховната административна прокуратура (ВАП) възлага на министъра на околната среда и водите (МОСВ) да извърши незабавна проверка – каква е причината в Национален парк „Рила“ да е имало тежка строителна техника.

Екип експерти от министерството влезе в офисите на Национален парк „Рила“, след което ще посети и района на Седемте рилски езера.

Проверката по искане на прокуратурата е образувана по информация в медиите за забелязани тежки строителни машини в района на Седемте рилски езера в Национален парк „Рила“.

Твърди се, че строителните дейности, осъществявани в района на езерото „Бъбрека“, са незаконосъобразни.

По този повод Окръжна прокуратура – Кюстендил вече е възложила проверка на Областна дирекция на МВР, за което Върховна административна прокуратура е информирана.

Проверката следва да установи по документи и на място кое юридическо лице изпълнява дейностите по проекта, както и кой е разпоредил в Природния парк да се осъществява строителна работа с багери.

Фирмата, извършваща дейностите, имала ли е изготвен, съгласуван и одобрен проект за строително-ремонтните дейности в парк „Рила“, съобщиха от ВАП.

Публикувано от pressmeg

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Зареждане…

0

Дъщеря уби майка си в Хасково

Още артефакти бяха иззети от офисите на Васил Божков