in

Въоръжен взе заложници в автобус в Украйна

Той иска ръководителите на съдилищата, министерствата, прокуратурата, парламента и Църквата да запишат и да публикуват в Ютюб видеоклип, в който да заявят, че са терористи

Въоръженият мъж, който установи днес контрол над автобус в украинския град Луцк и взе пътниците за заложници, сам се обади в полицията и се представи, предаде ТАСС, като се позова на украинския заместник-министър на вътрешните работи Антон Герашченко.

„В Луцк е завзет автобус със заложници. В него има около 20 души. Престъпникът заяви, че е въоръжен и че е сложил експлозиви в автобуса. Взелият заложници мъж се обадил в полицията в 09:25 ч. и се представил под името Максим Плохой“, написа Герашченко във Фейсбук.

Той заяви също, че по-рано в интернет е била публикувана книгата „Философия на престъпника“ с автор Максим Плохой, в която авторът описва своите преживявания в затвора и житейските си възгледи.

Терористът е публикувал своите искания в Туитър, съобщиха украински медии. Той иска ръководителите на съдилищата, министерствата, прокуратурата, парламента и Църквата да запишат и да публикуват в Ютюб видеоклип, в който да заявят, че са терористи. Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че следи ситуацията.

„Чули са се изстрели, на автобуса са нанесени повреди“, написа Зеленски във Фейсбук, като добави, че се предприемат мерки за решаване на ситуацията без жертви.

Публикувано от pressmeg

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Зареждане…

0

Отложиха заседанието по мярката на Атанас Бобоков

Лидерът на „Възраждане“: Прокуратурата иска да ни смачка