in

Вълчев в МС: Взехме решение учениците от 5-ти до 12-ти клас да носят маски в час

Вчера около това решение се обединиха синдикати, училищни директори и експерти

„Взехме решение да направим носенето на маски в класните стаи задължително за учениците от 5-ти до 12-ти клас”. Това обяви образователният министър Красимир Вълчев на правителственото заседание днес. Вчера около това решение се обединиха синдикати, училищни директори и експерти от Министерството на образованието и науката.

„Ние имаме най-либералния режим. Ако погледнете другите европейски страни, има само още три, които са като нас, но те също се отказват от този либерален режим”, посочи още той.

„Взехме решението за локален подход. Най-лесно е с голямата ножица да затворим всички, но това не е правилното решение. Правилнят подход е там, където е по-голям натиска, да има повече затваряне”, допълни Вълчев.

Министърът на образованието заяви, че обучението в електронна среда за учениците е ефективна алтернатива, когато става дума за по-кратък период от време. „Най-трудните дни за образователната система, ще дойде при традиционните грипни вируси. 20-30 000 деца се заразяват годишно и боледуват по данни на здравните власти”, посочи той.

Премеирът Бойко Борисов призова по темата да се води диалог с родителите.

Няма да има национално затваряне на училища, стана ясно още днес по време на редовното правителствено заседание. А след като стана ясно, че децата от 5-ти до 12-ти клас ще върнат в класните стаи само с маски, родители се обявиха против новата мярка.

Публикувано от pressmeg

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Зареждане…

0

ДДС за ски съоръженията става 9%

ЕК препоръчва използване на бързи антигенни тестове