В Ямбол беше направен опити за гласуване с чужди лични карти 

Дата:

В Ямбол беше отчетен опит за фалшифициране на вота чрез гласуване с чужди лични карти. В някои избирателни секции се забелязва засилено полицейско присъствие, а членовете на избирателните комисии получиха инструкции да следят стриктно дали личните данни на избирателите съвпадат с тези на лицето, което гласува.

Сигналите за опити за фалшифициране на гласовете се появиха едва час след началото на изборния ден в Ямбол. Полицията беше информирана за този инцидент.

Председателят на Областната избирателна комисия (ОИК) в Ямбол, Ани Канева, заяви: “Сигнализираха ни от полицията, че до тях е подаден сигнал, че в някои от секциите ще бъде гласувано с чужди лични карти. Обадили сме се на абсолютно всички председатели на избирателните секции, за да насочат вниманието си към проверката на личните карти.”

Инцидентът се отнася до избирателни секции, разположени в ромската махала на града, от 41-ва до 58-ма секция. Членовете на избирателните комисии следят стриктно данните на избирателите, за да предотвратят нарушенията. Във всяка секция има увеличено внимание към проверката на личните карти и присъствие на полиция, като има и опашки за гласуване.

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

Ники Минаж издаде дългоочаквания пети албум Pink Friday 2

Ники Минаж пусна своя пети студиен албум, "Pink Friday...

Привърженици на ЦСКА се сбогуваха със стадион”Българска армия” 

Привържениците на ЦСКА се сбогуваха със стадион "Българска армия"...

Левски записа втори успех в Първа лига

В мача от 20-ия кръг на efbet Лига Левски...

Диана Петкова се класира за финала на европейското първенство по плуване в Румъния

Българската плувкиня Диана Петкова влезе във финала на 50...