В Трявна е обявено пълно бедствено положение

Дата:

Кметът на Трявна, Денчо Минев, обяви пълно бедствено положение в цялата община след извънредно заседание на общинския оперативен щаб. Обявяването на бедственото положение е в резултат на зимните условия, които предизвикват сериозни проблеми в общината.

В рамките на заседанието бяха обсъдени настоящите предизвикателства, пред които е изправена общината, включително прекъсване на електрозахранването в населени места като Трявна и Плачковци, неразрити пътни участъци с нападали клони и дървета, както и съобщения за хора без вода и храна.

Кметът посочи, че причината за затрудненията при снегопочистването в селата се дължи на договор, съгласно който снегопочистващите фирми трябва да обслужват тези населени места до 24 часа след започване на снеговалеж.

Обстановката остава усложнена, като денонощната работа продължава със застъпените екипи на различни институции и дружества, включително ВиК, електроразпределителното дружество “Енерго Про”, Дружеството по Закона за задълженията и договорите “Зимно поддържане”, Районното управление на МВР – Трявна, Областното пътно управление – Габрово и Регионалната служба “Пожарна безопасност и защита на населението” – Трявна. Доброволци от Доброволно формирование – Трявна също са включени в мобилизацията, предоставяйки помощ на бедстващи граждани и животни.

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

Божков представи новия си политически проект, чакат ни добри времена

Санкционираният по закона "Магнитски" бизнесмен Васил Божков, който е...

Горя училище в кюстендилското село Соволяно

Тази нощ в училището в кюстендилското село Соволяно избухна...

Премиерът Денков и вицепремиерът Габриел се срещат с държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен

Днес, министър-председателят акад. Николай Денков и вицепремиерът и министър...