В САЩ Тагарев се подписа на първия изтребител F-16 за България

Дата:

Министърът на отбраната Тодор Тагарев посети завода за производство на самолетите F-16 Block 70 в САЩ и се разписа на първия изтребител за България. Тагарев и началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов посетиха заводите на Lockheed Martin в Грийнвил, Южна Каролина, с цел среща с ръководството на компанията, запознаване с производствения процес и следене на напредъка на производството на самолетите F-16 Block 70 за българските Военновъздушни сили.

Българската делегация беше посрещната от вицепрезидента и генералния мениджър на Интегрираната изтребителна група в Lockheed Martin, Орландо Санчес. Заместник-помощник секретарят на ВВС по въпросите на международното сътрудничество, Кели Сейболт, също присъства на срещата.

Тагарев подчерта важността на проекта за България и очакването на обществото. По време на обиколката в производствената база, делегацията разгледа седем от изтребителите, предназначени за страната, които се намират на различни етапи на производство. На кратка церемония министърът разписа шпангоута на първия изтребител, който скоро ще бъде завършен. България ще бъде втората европейска страна, която ще получи най-съвременната версия на F-16.

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

Божков представи новия си политически проект, чакат ни добри времена

Санкционираният по закона "Магнитски" бизнесмен Васил Божков, който е...

Горя училище в кюстендилското село Соволяно

Тази нощ в училището в кюстендилското село Соволяно избухна...

Премиерът Денков и вицепремиерът Габриел се срещат с държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен

Днес, министър-председателят акад. Николай Денков и вицепремиерът и министър...