В  петия ден от примирието в Ивицата Газа “Хамас” освободи още 12 израелски заложници 

Дата:

В петия ден от примирието в Ивицата Газа “Хамас” освободи още 12 израелски заложници в замяна на 30 палестински затворници, пуснати от Израел. Освободените включват 10 израелски граждани и двама тайландци. Това се случва в рамките на усилията за подновяване на преговорите за удължаване на временното примирие. Всичко това става след предходното освобождаване на 81 заложници, повечето от които са жени и деца, от началото на примирието.

“Хамас” изразява стремеж към трайно прекратяване на огъня и е в контакт с Катар и Египет по този въпрос. Вестникът “Вашингтон поуст” съобщава, че Израел е готов да удължи временното примирие с още 2-3 дни, с надеждата да постигне освобождаването на повечето от заложниците, задържани от “Хамас”. Въпреки това, израелският премиер Бенямин Нетаняху потвърждава намерението на страната да продължи военната кампания срещу “Хамас”, за да го унищожи, след като изтече срокът на прекратяване на огъня.

В Общото събрание на ООН бе приета резолюция, която призовава Израел да освободи окупираните Голански възвишения, като се отбелязва, че окупацията представлява пречка за мира в региона. Гласуването за резолюцията получи подкрепата на 91 държави.

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

Под натиск на общински съветници: Общината в Пазарджик ще възобнови финансирането за ФК „Хебър“

След категоричната победа на пазарджишкия футболен отбор „Хебър“ с...

Божков представи новия си политически проект, чакат ни добри времена

Санкционираният по закона "Магнитски" бизнесмен Васил Божков, който е...

Горя училище в кюстендилското село Соволяно

Тази нощ в училището в кюстендилското село Соволяно избухна...