В Пазарджик се очертава сигурен балотаж, 7 общини в областта с кмет на първи тур

Дата:

На няколко места в Пазарджишка област са определени кметовете за следващите 4 години. В град Пазарджик се очертава сигурен балотаж, като на втори тур ще се изправят Тодор Попов от коалиция “Новото време” с 39.31% и Петър Кулински от ПП-ДБ с 16.17%. Третото място с 11.41% е за Благо Солов от коалиция “Заедно за силна община,” последван от Трендафил Величков от движение “Нашия град” с 6.20%. Важно е отбелязването, че са отчетени и рекорден брой недействителни бюлетини.

Интересно ще бъде да се разбере за кой ще дадат своята подкрепа кандидат–кметовете извън балотажа в битката за кметското място.

В останалите общини, където изборите са вече решени, досегашните кметове са били избрани на първия тур. Във Велинград кмет отново става Костадин Коев от ГЕРБ с 55.56% от гласовете. В Пещера кмет през следващите четири години ще е Йордан Младенов със 64.74%. Община Лесичово също избира кмета си на първия тур – Серьожа Лазаров от коалицията “Съюз на свободните демократи (ССД-БЗНС)” събира 54.62% от гласовете на избирателите. В Батак кмет става Георги Харизанов от БСП с 53.21%. В Сърница кмет отново е Неби Бозов, за когото са гласували 96.43% от избирателите. Георги Павлов става новият кмет на Стрелча, с 90.33% от гласоподавателите. Кмет на Септември отново е Васка Рачева от местна коалиция, събрала 73.63% от гласовете на избирателите.

В още три общини в Пазарджишка област ще се проведе втори тур на местните избори. В Панагюрище ще има балотаж между Никола Белишки от ГЕРБ и независимия кандидат Желязко Гагов. В Белово Костадин Варев от СДС и Стойко Стефанов от БСП ще се изправят един срещу друг, както и в Брацигово, където Надежда Казакова от ГЕРБ и Мария Мадарова от “Движение Нашият град” ще се конкурират една друга на втория тур.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля напишете вашия коментар
Моля оставете вашето име

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

И тази седмица продължава поскъпването на храните на едро

Цените на оранжерийните краставици на тържищата в България продължават...

Започна изграждането на магистралата “Русе – Велико Търново”

На днешната символична церемония на първа копка, означаваща началото...

Земеделските стопани ще получат малко над 3 млрд. лв. тази година, каза министър Вътев

Този петък министърът на земеделието на България, Кирил Вътев,...

Пожар избухна в автосервиз в Бургас

Днес сутрин голям пожар избухна в автосервиз в град...