В Милано се провежда международното изложение за туризъм

Дата:

От днес до 6 февруари в Милано се провежда едно от най-големите изложения за туризъм, наричано BIT – Международна италианска туристическа борса. Това е 44-то издание на събитието, в което участват над 1000 изложители от 66 страни. Интересно е, че от тях 26 са нови представители, които до този момент не са участвали поради слабия интерес на италианците, споделя директорът на събитието Симона Греко.

BIT е считано за най-важното изложение в света за представяне на италианския туристически продукт на международно ниво, което се подчертава от широкото участие на регионите. Впечатляващо е присъствието на Сицилия, като щандовете й заемат над хиляда квадратни метра площ под надслов “Сицилия, отвъд очакванията: лято, което никога не свършва”. Калабрия и област Абруцо също се представят оригинално, като участват с майстори-готвачи и музиканти на фестивала “Санремо”.

В раздела за отдих Италия разкрива своята регионална уникалност – от венецианските канали до крайбрежието на Метапонто в Базиликата, както и Ломбардия, която се готви за зимната Олимпиада през 2026 година.

Новата тенденция в туризма е за по-гъвкаво организирани маршрути и уелнес туризъм, с фокус върху устойчивостта и персонализацията чрез иновации в пътуванията.

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

Прогнозата на животните е победа 2:1 за Испания над Англия във финала на Евро 2024

Куп легенди и специалисти дават прогнозите си за големия...

Безапелационна Стилияна Николова спечели многобоя в Клуж-Напока

Абсолютната европейска шампионка Стилияна Николова спечели титлата в многобоя...

“Локо” (Пд) завърши 0:0 с “Берое” в последната си контрола

"Локомотив" (Пд)  завърши 0:0 с "Берое" в последната си...

Джо Байдън: Аз се кандидатирам и ще спечелим

Джо Байдън категорично отхвърли спекулациите, че ще се откаже...