in

В Дания ще умъртвяват над 15 млн. норки заради COVID-19

„Заради мутацията може да се окаже, че евентуална бъдеща ваксина няма да действа според очакванията“

В Дания планират умъртвяването на милиони норки заради открита в тях мутация на новия коронавирус.

На 4 ноември премиерът Мете Фредериксен заяви, че според доклад на правителствена агенция, мутация на вируса е открита при 12 души в северната част на страната. Те са били заразени от норки.

Поради нарастващата опасност датското правителство възнамерява да унищожи всички норки във фермите, които са между 15 и 17 милиона. Целта е да се сведе до минимум рискът от повторно предаване на новата мутация на коронавирус на хората.

„Това е много, много сериозно. Мутиралият вирус в норките може да има опустошителни последици в целия свят.

„Заради мутацията може да се окаже, че евентуална бъдеща ваксина няма да действа според очакванията“, заяви Фредериксен.

Дания е един от основните износители на кожа от норки в света. Страната произвежда близо 17 милиона кожи годишно, което се равнява на 40% от световното производство.

Германия пък отбелязва нов рекорд – 19 900 положителни теста за последното денонощие след 17 214 за предходния ден. Така общият брой на случаите от началото на пандемията достигна близо 600 000. Смъртните случаи, свързани с Ковид-19, са 10 930.

Към момента около 381 600 души в Германия се смятат за оздравели. 2546 се лекуват в интензивни отделения, което отговаря на близо 8,5% от общия брой на леглата в интензивния сектор в страната. Близо 8000 легла в интензивни отделения в Германия са свободни, предаде „Дойче веле“.

Публикувано от pressmeg

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Зареждане…

0

Обискираха офисите на Навални в Москва

Байдън на крачка от победата, шансовете на Тръмп се топят