in

Узунов искал от ДАНС достъп до „строго секретна“ информация месец преди ареста

ДАНС излезе с официална позиция във връзка с информация в медиите относно липса на основание за извършване на проучване на Пламен Узунов

ДАНС излезе с официална позиция във връзка с информация в медиите относно липса на основание за извършване на проучване на Пламен Узунов за издаване на разрешение за достъп до класифицирана информация.

Оттам заявяват, че постът Секретар по правни въпроси и антикорупция е включен в списъка на длъжностите или задачите, за които се изисква достъп до класифицирана информация на служителите в Администрацията на президента, съгласно чл. 37, ал.1 от ЗЗКИ. Списъкът е утвърден от главния секретар на президента, той и ръководител на организационната единица, и е изпратен в ДАНС.

От Агенцията посочват още, че на 10 юни при тях е получено искане за проучване на Узунов до ниво „Строго секретно“, подписано от Главния секретар, придружено със съгласие, подписано лично от лицето, както и всички изискуеми документи за стартиране на процедура, верифицирани с подпис на самия Узунов.

Публикувано от pressmeg

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Зареждане…

0

Протестиращи готвят блокада на ключови кръстовища в София в пикови часове

България – ключов фактор за развитието на таекуондо