in

Уволняват петима служители на болницата в Пловдив

Близки на починалите обявиха, че завеждат дела срещу болницата и лекарите.

Седем виновни, от които петима уволнени, след трагедията с двамата болни от COVID, оставени да чакат на стълбите в лечебното заведение. Това са първите резултати от разследването в болница „Свети Георги” в Пловдив. Двамата пациенти починаха, след като чакаха буквално на плочките пред входа на COVID-отделението.

Уволнени са дежурният лекар и двете санитарки, които във фаталния ден са били на смяна в новосформираното COVID-отделение. По тяхна вина двамата пациенти са били изоставени на стълбите и на тротоара пред клиниката да чакат повече от 40 минути, сочи разследването. Заради скандалния случай началникът на Клиниката по токсикология също е отстранен. Шофьорът на линейката, който е свалил и изоставил двамата пациенти без да ги предаде на медицинско лице, също е уволнен.

Други двама служители са с предупреждения за уволнение.

От днес в УМБАЛ „Свети Георги” се въвеждат още по-строги мерки за съгласуване на преместванията на пациенти от един стационар в друг.

За окончателните резултати на вътрешната проверка ще бъде съобщено след нейното приключване, а материалите ще бъдат предавани на разследващите и контролните органи, ангажирани с подаваните сигнали.

Близки на починалите обявиха, че завеждат дела срещу болницата и лекарите.

Публикувано от pressmeg

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Зареждане…

0

Синдикатите в МВР готвят втори национален протест

Сандански се прости с двете убити деца. Съдът решава за мярката на майката