Утре изтича срокът за смяна на личен лекар 

Дата:

Утре изтича срокът за смяна на личен лекар. Здравноосигурените имат право свободно да избират лекар в лечебно заведение за първична медицинска извънболнична помощ на територията на цялата страна, което работи по договор с Националната здравноосигурителна каса (НЗОК).

Смяната на личен лекар е възможна в определени периоди, включително 1 декември – 31 декември. Формуляр за избор на общопрактикуващ лекар може да се изтегли от уебсайта на НЗОК, а информация за общопрактикуващите лекари, сключили договор с НЗОК, е достъпна онлайн.

Смяната на личен лекар и избор на нов може да се осъществи и онлайн, при наличие на персонален електронен подпис. При смяна на общопрактикуващия лекар не е необходимо пациентът да уведомява досегашния си лекар.

Същевременно, здравноосигурителните права на гражданите, които се осигуряват за своя сметка, могат да бъдат прекъснати, ако не са внесени повече от три здравноосигурителни вноски за период от 36 месеца. В случай на прекъсване, трябва да се заплатят всички задължения за здравно осигуряване за последните пет години, за да бъдат възстановени правата.

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

Под натиск на общински съветници: Общината в Пазарджик ще възобнови финансирането за ФК „Хебър“

След категоричната победа на пазарджишкия футболен отбор „Хебър“ с...

Божков представи новия си политически проект, чакат ни добри времена

Санкционираният по закона "Магнитски" бизнесмен Васил Божков, който е...

Горя училище в кюстендилското село Соволяно

Тази нощ в училището в кюстендилското село Соволяно избухна...