in

Ураган помете 60 моста и над 2000 къщи в Северна Корея

Природните бедствия оказват тежко въздействие в Северна Корея поради калпавата й инфраструктура

Ураган, който се стовари върху Северна Корея, разруши близо 60 моста и разруши или наводни над 2000 къщи, съобщи Пхенян.

Лидерът на страната Ким Чен Ун заяви, че щетите са нарушили централното планиране през останалата част от годината.

Ураганът Майсак донесе силни дъждове на източното крайбрежие на страната миналата седмица, докато Северна Корея още се опитваше да се справи с по-ранни наводнения и щети, а тази седмица „на гости” й дойде и ураганът Хайшен, предаде АФП.

Майсак е „унищожил или наводнил“ над 2000 къщи и десетки обществени сгради в засегнатите региони, съобщи агенция КЦТА, докато 60 километра пътища и 59 моста се срутиха. Също така тежки щети има и по железопътната мрежа.

Природните бедствия оказват тежко въздействие в Северна Корея поради калпавата й инфраструктура. Също така страната е уязвима от наводнения, тъй като много планини и хълмове отдавна са обезлесени.

Щетите принудиха властите да „променят посоката на нашата борба след цялостно обмисляне на задачите до края на годината, които бяха в ход“, каза Ким пред висш комитет на управляващата Корея на работническата партия. Агенция КЦТА не даде повече детайли от изказването на лидера.

Ким е наредил на около 12 000 членове на партията, базирани в Пхенян, да помагат в усилията за възстановяване в засегнатите селски райони.

Ким подчерта значението на завършването на усилията за възстановяване преди честването следващия месец на 75-годишнината от създаването на Работническата партия на 10 октомври.

Публикувано от pressmeg

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Зареждане…

0

Заведения искат по-нисък ДДС и за доставките по домовете

Борисов не е поканен на утрешния дебат в ЕП за върховенството на закона в България