Ул. „Оборище”, от ул. „Г. С. Раковски” до пл. „Св. Александър Невски“, вече ще е пешеходна зона

Дата:

В централната градска зона Зона 4 на София ще се въведе постоянна организация на движението, обхващаща участъци от бул. “Цар Освободител”, пл. “Народно събрание”, бул. “Васил Левски”, кръговото кръстовище на пл. “Васил Левски”, пл. “Гина Кунчева”, ул. “Московска” и ул. “Г. С. Раковски”. Според новата организация:

Ул. “Оборище” в участъка от ул. “Г. С. Раковски” до пл. “Св. Ал. Невски” става пешеходна зона.

Част от ул. “Московска” в посока пл. “Гина Кунчева” и пл. “Гина Кунчева” също стават пешеходни зони със специален режим за автомобили.

Ул. “Московска” остава еднопосочна от ул. “Дунав” към ул. “Г. С. Раковски”.

Ул. “Оборище” в участъка от пл. “Св. Ал. Невски” до бул. “Васил Левски” има три изходящи ленти за движение към бул. “Васил Левски” и една входяща лента към центъра, както и лента за паркиране в режим “синя зона”. Премахва се паркирането около Храм-паметника “Св. Ал. Невски”.Премахват се паркоместата по западната дъга на пл. “Св. Ал. Невски”.

Обособяват се места за паркиране в участъка от бул. “Цар Освободител” до ул. “15 ноември” и по източната дъга на пл. “Св. Ал. Невски”. За дъгата зад паметника на Цар Освободител са предвидени паркоместа, стоянки за таксита и места за хора с увреждания.

Движението на автомобили през пл. “Св. Ал. Невски” ще бъде организирано в една лента от бул. “Цар Освободител” до ул. “Дунав” и оттам наляво по ул. “Московска” или направо по ул. “Дунав” и изход на бул. “Дондуков”. В другата посока ще се движи по ул. “11 август”, по източната дъга, по ул. “15 ноември” до бул. “Цар Освободител”.

Организацията на движението по бул. “Цар Освободител” и ул. “Г. С. Раковски” остава двупосочно, с по две ленти във всяка посока.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля напишете вашия коментар
Моля оставете вашето име

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

Холивудската суперзвезда Марго Роби е избрана за новото лице на Turkish Airlines

Turkish Airlines (THY) обяви, че избира актрисата Марго Роби...

Адел беше отличена с наградата за лидерство “Шери Лансинг” 

Британската певица Адел беше удостоена с наградата за лидерство...

Евертън надигра Нюкасъл с 3:0 

Отборът на Евертън записа втора поредна победа и напусна...

Луис Суарес спечели Златната топка за най-добър футболист в Бразилия

Луис Суарес, уругвайският нападател, спечели Златната топка за най-добър...