in

Три разпита на премиера Борисов отчете главният прокурор

Гешев отчете още, че прокуратурата разследва всички данни за корупция

Министър-председателят Бойко Борисов е разпитван три път в прокуратурата последните месеци, съобщи главният прокурор Иван Гешев пред депутатите от правната комисия, която обсъжда доклада за дейността на прокуратурата през първите осем месеца на годината.

Борисов е викан на разпит за аудиозаписите, по сигнал на Христо Иванов. За снимките от спалнята му, които бяха публикувани в различни медии и за казуса с „къщата в Барселона“.

Ако е необходимо Борисов ще бъде призоваван „още 20 пъти“, категоричен е Гешев. Записаните със СРС-та разговори, в които се чува гласа на предполагаемо лице с имунитет и може да се предположи, че това и президента Румен Радев са по казус, който е изпратен за разследване по компетентност на Военната прокуратура.

Иван Гешев отчете още, че прокуратурата разследва всички данни за корупция и по думите му съвсем естествено повечето разследвани са представители на управляващата партия.

Пред депутатите Гешев подчерта още, че правомощията му са административни и може да дава методически указания на подчинените си, но не и да се намесва в работата им.

Публикувано от pressmeg

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Зареждане…

0

Засилват контрола за спазване на противоепидемичните мерки в нощните клубове

Радев: България и Гърция дават пример и надежда, че на Балканите може да има мир