in

Тръмп: Новината за ваксината срещу COVID-19 беше забавена умишлено

„Ако Байдън беше президент, нямаше да има ваксина още четири години“

Американският президент Доналд Тръмп заяви, че новината за ефективността на ваксината срещу COVID-19 е публикувана след президентските избори, само за да не спечели.

Федералната агенция по лекарствата трябваше да обяви по-рано не по политически причини, а за да бъдат спасени човешки животи, написа Тръмп в Tуитър.

В поредица от туитове Тръмп заяви, че Американската агенция за лекарствата и Демократическата партия изчакаха пет дни, за да обявят ефективността на ваксината, защото не искали той да спечели благодарение на ваксината.

„Ако Байдън беше президент, нямаше да има ваксина още четири години, нито Федералната агенция по лекарствата би я одобрила толкова бързо.“ „Бюрокрацията би унищожила милиони животи“, пише Тръмп.

Той също така обвини медиите, че „прогнозират резултатите от изборите“ и че това е намеса в изборите и би трябвало да носят отговорност за това.

Сегашното изявление на Тръмп е в пълно противоречие с многобройни негови пренебрежителни изказвания за опасността от коронавируса и противоречивите мерки, които имаше намерение да предприеме в някои щати, за да овладее развихрилите се протести.

Публикувано от pressmeg

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Зареждане…

0

Лидерите на Западните Балкани подписаха две декларации

Путин обяви края на войната в Нагорни Карабах, праща 1960 руски миротворци