in

Тръмп иска да забрани приложението „ТикТок“ в САЩ

Доналд Тръмп продължава с действията си за намаляване на влиянието на Китай

Китайското приложение за социални медии „ТикТок“ (TikTok) може да бъде забранено в САЩ, тъй като президентът Доналд Тръмп продължава с действията си за намаляване на влиянието на Китай на фона на опасенията относно пандемията от коронавируса, пише британското издание Daily Express.

Fox News съобщи, че държавният секретар на президента Тръмп Майк Помпео иска да забрани китайската социална медия, заедно с почти 60 подобни приложения.

Помпео заяви, че забраната е отговор на опасенията, че китайското приложение може да бъде използвано от правителството на Пекин за предоставяне на пропаганда и шпиониране на потребителите.

В разговор с Лаура Инграхам Помпео разкри, че той и Тръмп приемат невероятно сериозно докладите за наблюдението и пропагандата на Пекин чрез „ТикТок“ и други приложения.

Той каза за The Ingraham Angle за Fox News: „Работим по този въпрос дълго време, независимо дали е проблемът с това, че технологията Huawei е във вашата инфраструктура – обиколихме целия свят и постигаме реален напредък за излизане от това – обявихме ZTE за опасност за американската национална сигурност.

Публикувано от pressmeg

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Зареждане…

0

Христо Иванов акостира по вода в летните сарай на Доган в „Росенец“ (ВИДЕО)

ЯМР от нов клас в болницата „Св. Иван Рилски“