in

Тонове мъртва риба по бреговете на реката в Златарица

По бреговете на р. Златаришка само за 1 месец два пъти изпулва мъртва риба

Жители на Златарица сигнализират, че водата в реката, която преминава през града им е замърсена, а в следствие на това са открити тонове мъртва риба. Според тях причината затова е нерегламентирано изхвърляне на отпадни води от мандрата в град Елена. Жителите се събраха тази сутрин, за да изразят недоволството си.

В Златарица няма пречиствателна станция, обясниха част от протестиращите в ефира на БНТ. Те обясни, че проблемът е от години. По време на протеста тази сутрин гражданите обясниха, че настояват за чиста вода. Те са на мнение, че чистата вода ще привлече повече туристи в Златарица.

По бреговете на р. Златаришка само за 1 месец два пъти изпулва мъртва риба, оплакаха се протестиращи. Има и силна миризма, идваща от реката. Като причина за това хората посочват промишленото замърсяване. от мандрата в Елена. Според тях от там се изпускат нерегламентирано суровини.

Управителят на предприятието Стефан Василев заяви, че не мисли, че проблемът е при тях. В момента правят промени, така че да се увеличи капацитетът на пречиствателната станция на мандрата, обясни той.

Екип от експерти еколози е установил, че няма химическо замърсяване на реката.

Публикувано от pressmeg

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Зареждане…

0

АПИ: 3000 машини ще обработват 20 000 километра републикански пътища

Бюджетът на НЗОК за догодина с 338 милиона повече