Тодор Тагарев: Взимат се мерки конфликтът в Държавата Израел и Палестина да не намери странично проявление на наша територияТодор Тагарев:

Дата:

Българският министър на отбраната, Тодор Тагарев, заяви, че вземат мерки, за да предотвратят намеса на поддръжници на бойните страни в конфликта между Държавата Израел и Палестина на територията на България. Тагарев обясни, че събитията се наблюдават внимателно от службите за сигурност, и че към момента няма индикации за странични проявления на конфликта на българска територия.

Тагарев добави, че не съществува пряка заплаха за България и няма вероятност за засилен мигрантски натиск към страната. Министърът посочи, че ако ситуацията се влоши и бъдат засечени бежански потоци, армията може да бъде задействана на границата, за да подпомогне Министерството на вътрешните работи.

Тагарев описа събитията в Държавата Израел като “мащабен тероризъм срещу една демократична страна”, и добави, че този конфликт е хибридна атака и че съдебните власти са съблазнени в убеждението във виновността на терористите. Министърът подчерта, че главната цел за Държавата Израел в момента е освобождаването на заложниците и елиминирането на терористичното ръководство.

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

На официална церемония в Стокхолм бяха връчени тазгодишните Нобелови награди

Кралят на Швеция, Карл Шестнадесети Густав, връчи тазгодишните Нобелови...

27 мигранти са се опитали да преминат нелегално в България от Турция

Турските погранични власти в района на ГКПП Дерекьой/Малко Търново...

Атлетико Мадрид победи с 2:1 у дома Алмерия 

Атлетико Мадрид се наложи с резултат 2:1 у дома...

Диана Петкова завърши осма на финала на 50 метра бруст в Румъния

Диана Петкова завърши на осмо място във финала на...