Тодор Тагарев е на петдневно работно посещение в САЩ

Дата:

Министърът на отбраната, Тодор Тагарев, тръгва на петдневно работно посещение в Съединените щати. Това посещение е продължение на стратегическия диалог, започнат през септември 2023 г., между двете страни относно сътрудничеството в областта на отбраната. Програмата включва срещи в различни американски институции и организации, включително Министерството на отбраната, Държавния департамент, Съвета за национална сигурност и Конгреса на САЩ.

Министърът ще обсъди въпроси на стратегическото партньорство в областта на отбраната, а съставът на делегацията включва и началника на отбраната, адмирал Емил Ефтимов. В рамките на визитата си, Тагарев планира срещи с представители на неправителствени организации, посещение на Националния университет по отбрана, както и разговори с водещи изпълнители на проекти за модернизация на българската армия, като Lockheed Martin и General Dynamics Land Systems.

По време на посещението си в САЩ, министърът на отбраната ще посети заводите на Lockheed Martin в Южна Каролина и ще бъде запознат с производствения процес на самолетите F-16 Block 70, предназначени за Българските Военновъздушни сили.

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

Божков представи новия си политически проект, чакат ни добри времена

Санкционираният по закона "Магнитски" бизнесмен Васил Божков, който е...

Горя училище в кюстендилското село Соволяно

Тази нощ в училището в кюстендилското село Соволяно избухна...

Премиерът Денков и вицепремиерът Габриел се срещат с държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен

Днес, министър-председателят акад. Николай Денков и вицепремиерът и министър...