Тежки глоби за спекулативни цени на стоките в Гърция

Дата:

Министерството на развитието в Гърция налага тежки глоби за спекулативни цени на стоките, като глоби от 1,672 млн. евро са наложени на две мултинационални компании за спекулация с цените. Министърът на развитието, Костас Скрекас, съобщи, че проверките се извършват от Междуведомствената група за наблюдение на пазара, а преди седмица други две фирми бяха глобени с по 1 млн. евро за продажба на ученически пособия на цени над допустимите стойности.

Правителството в Атина също така отпуска помощи за Коледните празници, като през декември ще бъдат предоставени помощи за социално слаби, многодетни семейства, пенсионери и безработни на обща стойност над 700 милиона евро.

Тези помощи са насочени към компенсиране на високите цени на хранителните продукти и разходите за отопление. Въпреки това, последно социологическо проучване показва, че 70% от гърците са недоволни от мерките на правителството срещу високите цени на стоките от първа необходимост. Премиерът Мицотакис заяви, че правителството е решено да изкорени спекулациите.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля напишете вашия коментар
Моля оставете вашето име

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

Интер победи Наполи с 3:0

Интер записа убедителна победа с 3:0 над Наполи в...

Зографски 18-и в четвъртия кръг на световната купа по ски скокове

Българинът Владимир Зографски завърши на 18-то място в четвъртия...

Лудогорец разгроми Ботев Враца с 5:0

Лудогорец записа убедителна победа с 5:0 срещу Ботев Враца...

Пиеси на Недялко Йорданов и Стефан Цанев оценени високо от турската публика

В Турция се наблюдава голям интерес към театралните произведения...