Терзиев иска спешен СОС за санирането

Дата:

Кметът на София Васил Терзиев председателства заседанията на Столичния общински съвет и е изпратил писмо до всички общински съветници, призовавайки ги да се съберат в понеделник от 14:00 часа. Причината за извикването на извънредно заседание е свързана с програмата за саниране в столицата. Докладът на Терзиев посочва, че крайният срок за приемане на проектни предложения по Процедура „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на жилищния сграден фонд – етап II” изтича във вторник. Той иска общинските съветници да обсъдят доклада спешно.

Програмата за саниране втори етап се финансира със средства от Плана за възстановяване и устойчивост на ЕС и изисква 20% самоучастие от кандидатите. Първият етап включваше безплатно саниране на 69 сгради в София и 756 сгради в страната. Останалите сгради в столицата могат да кандидатстват за втория етап, който има увеличени самоучастие.

Това не е първият път, в който Терзиев призовава за извънредно заседание, преди това го направи по въпроса за разплащането за проекти по изграждане на канализация в Столична община.

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

Под натиск на общински съветници: Общината в Пазарджик ще възобнови финансирането за ФК „Хебър“

След категоричната победа на пазарджишкия футболен отбор „Хебър“ с...

Божков представи новия си политически проект, чакат ни добри времена

Санкционираният по закона "Магнитски" бизнесмен Васил Божков, който е...

Горя училище в кюстендилското село Соволяно

Тази нощ в училището в кюстендилското село Соволяно избухна...