Таксата за винетки няма да поскъпва 2024г.

Дата:

За 2024 година в България винетките ще останат на същите цени. Те могат да бъдат закупени онлайн на Vinetki.bg и на TollPass.bg. Годишната винетка ще струва 87 лв., тримесечната – 48 лв., месечната – 27 лв., седмичната – 13 лв., а уикенд винетката – 9 лв. Тази информация е предоставена от “Интелигентни трафик системи” АД, национален доставчик на услуги за електронно таксуване на пътни такси.

През декември и януари изтичат годишните винетки на хиляди български шофьори. Съветва се на шофьорите да проверят валидността на винетката си по регистрационния номер на автомобила, за да избегнат глоби за изтекъл срок. Новата годишна винетка може да се заплати до 30 дни преди изтичането на текущата.

При онлайн покупка винетката автоматично се регистрира за получаване на известия за изтичане на срока и в случай на наложени компенсаторни такси за изтекла винетка, предотвратявайки така глоби или санкции. В средата на ноември бяха обявени приходите от пътни такси от началото на 2023 г. до този момент, като общата сума достигна около 696 млн. лв. От тях приблизително 248 млн. лв. бяха от е-винетки, а над 425 млн. лв. – от тол такси.

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

Божков представи новия си политически проект, чакат ни добри времена

Санкционираният по закона "Магнитски" бизнесмен Васил Божков, който е...

Горя училище в кюстендилското село Соволяно

Тази нощ в училището в кюстендилското село Соволяно избухна...

Премиерът Денков и вицепремиерът Габриел се срещат с държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен

Днес, министър-председателят акад. Николай Денков и вицепремиерът и министър...