Светлина в тунела има, въпреки неплатени осигуровки и запорирана сметка от НАП, които ме посрещнаха, каза кметът на Пазарджик Петър Куленски

Дата:

Кметът на община Пазарджик, Петър Куленски, разкри, че e заварил запорирана сметка от Националната агенция по приходите (НАП) като наследство от предишното ръководство.

Куленски обяви това по време на първата си пресконференция и посочи, че предишното ръководство на общината съзнателно е завишило размера на собствените приходи с 10 млн. лв. Планираните приходи от такса смет са 14 млн. лв, с 3 млн. лв повече от максималния размер, което може да бъде събрано.

Кметът съобщи, че общината дължи на местни доставчици над 27 милиона лева и подчерта, че тези задължения включват и невъзнаградени трудови възнаграждения, осигуровки и други.

Критикува предишното ръководство за харчене на значителни суми за коледна украса и ремонт на физкултурен салон в училище, който все още не е завършен. Той заяви и че сметките са правени без кръчмар, без яснота относно произхода на парите.

Обеща спиране на безконтролните разходи и по-добро управление на общинските финанси. Куленски работи за подкрепа от Министерството на финансите и обяви, че е провел две срещи с министъра на финансите. Заяви, че ще покани фирмите-кредитори на разговори и ще спре безконтролните разходи, плащайки според възможностите на общината.

Обеща, че екипът му работи върху получаване на финансиране за важни проекти, като ремонт на моста над река Марица, който трябва да започне през следващата година. Петър Куленски заключи, че обстоятелствата са трудни, но вярва в излизане от тях с усилия и правилно управление.

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

Под натиск на общински съветници: Общината в Пазарджик ще възобнови финансирането за ФК „Хебър“

След категоричната победа на пазарджишкия футболен отбор „Хебър“ с...

Божков представи новия си политически проект, чакат ни добри времена

Санкционираният по закона "Магнитски" бизнесмен Васил Божков, който е...

Горя училище в кюстендилското село Соволяно

Тази нощ в училището в кюстендилското село Соволяно избухна...