Стотици се събраха в Кърджали да изпратят отец Боян Саръев в последния му път

Дата:

Стотици хора се събраха в град Кърджали, за да изпратят в последния път отец Боян Саръев, наричан “Кръстителят на Източните Родопи”. Поклонението пред тленните му останки продължи повече от два часа. Този момент за голяма част от присъстващите означава последното сбогуване с духовния им водач, който просветлявал пътя им в християнската вяра през над три десетилетия.

Присъстващите изразяваха опечалеността си и трудно намираха думи, за да опишат своите чувства. Бившият председател на Народното събрание Цвета Караянчева сподели, че отец Саръев ще бъде запомнен като истински родолюбец, посветил целия си живот на това да насърчава доброто и разбирателството между хората.

Сред присъстващите беше и бившият кмет на Кърджали Хасан Азис, който сподели, че отец Саръев остава в паметта му като човек, който винаги се е борил за единство и разбирателство между хората, без значение от етническата им принадлежност и религия.

Опелото бе отслужено в храма “Свето Успение Богородично” от Пловдивския митрополит Николай, който беше в съслужение със свещеници от различни части на страната. Отец Саръев ще бъде погребан в двора на църквата, която той служи над три десетилетия.

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

Божков представи новия си политически проект, чакат ни добри времена

Санкционираният по закона "Магнитски" бизнесмен Васил Божков, който е...

Горя училище в кюстендилското село Соволяно

Тази нощ в училището в кюстендилското село Соволяно избухна...

Премиерът Денков и вицепремиерът Габриел се срещат с държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен

Днес, министър-председателят акад. Николай Денков и вицепремиерът и министър...