Столичният общински съвет с първо заседава за 2024 година

Дата:

Днес от 10:00 часа, Столичният общински съвет (СОС) ще проведе заседание с единствена точка в дневния ред – избор на председател на СОС.

Това е шестият опит за избор на председател, след като петият опит на 18 декември 2023 г. беше неуспешен. Процедурата включва две гласувания между кандидатите Грети Стефанова от “Продължаваме промяната – Демократична България” (“Спаси София”) и Пламен Данаилов от “Има такъв народ”. На 9 януари кметът на София Васил Терзиев изрази надеждата си за успешен избор на председател този четвъртък, за да започне работата на съвета.

Въпреки това, на среща вчера между представители на “Продължаваме промяната – Демократична България” (“Спаси София”), “Има такъв народ” и общинския съветник Карлос Контрера от ВМРО, заедно с кмета на София Васил Терзиев, се реши изборът да бъде отложен за 25 януари. Това решение дава възможност за допълнителни две седмици разговори между политическите сили. Възникват различни предложения, включително ротационно председателство в СОС за срок от една година, както и временен председател до приемането на бюджета на Столичната община. От ГЕРБ, БСП и “Възраждане” не участваха в срещата.

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

Божков представи новия си политически проект, чакат ни добри времена

Санкционираният по закона "Магнитски" бизнесмен Васил Божков, който е...

Горя училище в кюстендилското село Соволяно

Тази нощ в училището в кюстендилското село Соволяно избухна...

Премиерът Денков и вицепремиерът Габриел се срещат с държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен

Днес, министър-председателят акад. Николай Денков и вицепремиерът и министър...