Столична община извършва обработки със смеси срещу заледяване във всички райони

Дата:

Към момента се извършват обработки със смеси срещу заледяване във всички 24 района на Столичната община, предимно по улици и булеварди, през които се движи градският транспорт, съобщиха от пресцентъра на общината към 7:30 часа днес.

Частични обработки са започнали и по някои основни улици в районите, както и вътрешноквартални улици в зависимост от снеговалежа. На терен са активни 147 снегопочистващи машини.

Природен парк Витоша е получил обработка на участъци от двата пътя – квартал “Бояна” – Златни мостове и квартал “Драгалевци” – хижа “Алеко”.

Градският транспорт продължава да се движи по обичайните си маршрути и изпълнява всички линии. Екипите на Столичния инспекторат следят обстановката и контролират дейността на фирмите по почистване. Извършва се почистване на прилежащите пространства към спирките на градския транспорт, подходи към подлези и метростанции.

Обходи на терен извършват екипите на дирекцията “Аварийна помощ и превенция”. Общината напомня на шофьорите да карат само с автомобили, подготвени за движение при зимни условия, да бъдат внимателни и да шофират със съобразена скорост.

Националният институт по метеорология и хидрология е издал предупреждение от втора степен (оранжев код) за 14 области от Западна и Централна България и от първа степен (жълт код) за останалата част от страната поради усложнените зимни условия. Главната дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението” увеличи готовността за реагиране на места поради очакваните обилни валежи и снегонавявания в страната.

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

Божков представи новия си политически проект, чакат ни добри времена

Санкционираният по закона "Магнитски" бизнесмен Васил Божков, който е...

Горя училище в кюстендилското село Соволяно

Тази нощ в училището в кюстендилското село Соволяно избухна...

Премиерът Денков и вицепремиерът Габриел се срещат с държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен

Днес, министър-председателят акад. Николай Денков и вицепремиерът и министър...