Старт на културните вечери “Традиции и изкуство” в Банско

Дата:

Десетото юбилейно издание на културните вечери “Традиции и изкуство” стартира в Банско.

Успешният формат, организиран от община Банско започна на препълнения площад „Възраждане” до черквата „Света Троица”, където десетки туристи слушаха, пяха и танцувата с песните на младата и талантлива певица Михаела Бояджийска .

Мария Кушлева, пазител на банските традиции и занаяти, пременена в народна носия, демонстрира как се плете на стаги пред Туристически информационен център.

В програма Културни вечери „Традиции и изкуство” има богат избор от демонстрации на бански занаяти – плетене на шушони, грънчарство, предене, плетене на кука игла, сноване, пресукване, дърворезба, изработване на сувенири от текстил и други.

Демонстрациите се съпровождат от изпълнения на фолклорни състави от община Банско, показващи традиционното и автентично музикално богатство.

Множество местни автори ще преобразяват фоайето на Туристическия информационен център с изложби на живопис, дигитална графика, художествена обработка на дърво и дървопластика, рисувано стъкло, икони, енергийни картини, ковано желязо и други.

И на фона на всички тези събития, тече пъстрата и богата програма от концерти и фестивали, подслонени в полите на Пирин, където модерното и традиционното туптят в едно сърце. Културните вечери „Традиции и изкуство” ще продължат до 24 септември.

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

Ердоган се обяви за добри отношения и със Запада, и с Изтока

"Създаването на нови уравнения във външната политика" не е...

Автобус се разби и застана вертикално върху изход на тунел край Барселона

Във вторник автобус, превозващ работници на "Индитекс", се разби...

Нобелови лауреати подканват Лукашенко да освободи политическите затворници

Десетки нобелови лауреати призоваха в отворено писмо президента на...

Кремъл не разбира какво има предвид Зеленски под “втора мирна среща на върха”

Кремъл все още не разбира какво има предвид Владимир...