Срив на услугите на австралийския мобилен оператор “Оптус” (Optus), парализира телефонните и интернет връзки на над 10 милиона души

Дата:

Вторият по големина австралийски мобилен оператор “Оптус” (Optus) изпита сериозен инцидент, който доведе до пълен срив на телефонните и интернет връзки за над 10 милиона души, което представлява почти половината от населението на Австралия. Този инцидент причини голямо неразположение и засегна клиенти в цялата страна.

По-късно връзките бяха възстановени след краткотрайното прекъсване, както съобщи “Оптус”. Поради тази причина този инцидент се очертава като едно от най-големите сривове на телекомуникациите в историята на Австралия.

Въпреки че все още не е известна конкретната причина за срива, властите изключват вероятността за кибератака. Този инцидент засегна интернет, мобилни услуги и връзките с някои държавни служби, включително телефонните връзки с болници и службите за спешна помощ. За да се справят с извънредната ситуация, “Оптус” посъветва клиентите, на които е неотложно да се свържат с услугите за спешна помощ, да потърсят помощ от член на семейството или съсед, използващи услугите на друг оператор.

Сривът предизвика смущения в обществения транспорт на някои градове и доведе до проблеми в мобилните платежни системи.

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

На официална церемония в Стокхолм бяха връчени тазгодишните Нобелови награди

Кралят на Швеция, Карл Шестнадесети Густав, връчи тазгодишните Нобелови...

27 мигранти са се опитали да преминат нелегално в България от Турция

Турските погранични власти в района на ГКПП Дерекьой/Малко Търново...

Атлетико Мадрид победи с 2:1 у дома Алмерия 

Атлетико Мадрид се наложи с резултат 2:1 у дома...

Диана Петкова завърши осма на финала на 50 метра бруст в Румъния

Диана Петкова завърши на осмо място във финала на...