in

Спокойно премина 62-рият ден на протести в София

Протестиращите прожектираха на стената на Президентството кадри от нощта на 2 -ри септември

Спокойно премина 62-рият ден на протести в центъра на столицата с искания за оставка на правителството и на главния прокурор. Той се проведе под мотото „Нас не ни е страх“.

Протестиращите отново блокираха булевард „Цар Освободител“. Те коментираха, че всички в НС трябва да постъпят като Данаил Кирилов и да освободят депутатските места. Протестиращите прожектираха на стената на Президентството кадри от нощта на 2 -ри септември.

След това се състоя станалото традиционно протестно шествие до Орлов мост.  Движението беше блокирано за около 2 часа

Над два часа хората скандираха „оставка“ и „нас не ни е страх“ и пред президентството. Велислав Минеков от т. н. „отровно трио“ прикани хората за масово участие във второто т.н. „Велико народно въстание“:

„В случай, че продължат да се опъват, знаете, че ще ги изненадаме лошо. Призовете всеки един човек до вас: всеки ваш роднина, ваш колега, вашият съсед, случайният, който минава по улицата. Тук трябва да сме мощни, стабилни и силни, за да ги изгоним и да им пожелаем оставката, която заслуважават“.

Беше разпространено и писмо до медиите с призив: „Не допускайте да се повтори кървавата сряда на Борисов и Гешев“.

От организаторите на антиправителствените протести информираха, че се е провела среща с участието на основна част от гражданските политически партии и движения. Всички заедно призовават да не се допуска насилие, както и опити за провокация. Сред подписалите писмото са Демократична България, движение „България на гражданите“, АБВ, БОЕЦ, „Възраждане“ инициативата „Системата ни убива“, Ренета Енджова и други.

Публикувано от pressmeg

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Зареждане…

0

167 са новозаразените с коронавирус у нас, 15 са починали за денонощието

Днес гласуват оставката на Данаил Кирилов като депутат