in

Спират тежкотоварните камиони през прохода „Петрохан“ от утре

Необходимо е шофьорите да карат внимателно и да спазват стриктно пътната сигнализация

От 2 ноември се спира движението на камионите над 10 тона през прохода „Петрохан“ – път II-81 Монтана – Костинброд. Досега участъкът се ползва като обходен маршрут за превозните средства над 12 тона, пътуващи от Видин за София, които преминават през прохода поради модернизацията на пътя Мездра-Ботевград, в участъка Ребърково-Лютидол.

От понеделник тежкотоварните превозни средства ще преминават двупосочно по другото алтернативно трасе на E-79 – път II-16 Мездра – Нови Искър през Искърското дефиле, по което в момента преминава тежкият трафик за Видин. Очаква се това да продължи до началото на декември, когато целият тежкотоварен трафик ще бъде прехвърлен по Е79.

Строителите на участъка Ребърково – Лютидол работят максимално мобилизирано, за да може движението по Е79 да се възстанови колкото се може по-скоро, информират от пътната агенция.

Дотогава допълнителен обходен маршрут за МПС до 4,5 т по направлението Мездра-Ботевград е третокласният път III-161 Ребърково – Лютидол и общинската пътна мрежа в село Лютидол, както и всички други пътища от републиканската пътна мрежа, за които няма въведени временни организации на движението и могат да бъдат използвани за алтернативни обходни маршрути. Необходимо е шофьорите да карат внимателно и да спазват стриктно пътната сигнализация.

Публикувано от pressmeg

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Зареждане…

0

Природният газ поскъпва с 14 на сто

1225 са новозаразените с коронавирус у нас