СОС с четвърти опит за избор на председател днес

Дата:

На заседанието на Столичния общински съвет (СОС) днес ще се проведе четвърти опит за избор на председател. Заседанието започва в 10:00 часа и има една единствена точка в дневния ред – избор на председател.

Кандидатите от миналата седмица са Диана Тонова от “БСП за България”, Красимир Гълъбов от “Възраждане” и Пламен Данаилов от “Има такъв народ”. Партията “Продължаваме промяната – Демократична България” (“Спаси София”) оттегли кандидатурата на Борис Бонев, а ГЕРБ-СДС не издигна кандидат.

На първото гласуване не беше избран председател, което доведе до балотаж между Диана Тонова и Красимир Гълъбов. Диана Тонова събра осем гласа, а Красимир Гълъбов получи седем гласа. Поради този разпределен гласов резултат, председател на СОС не беше избран.

Кметът на София Васил Терзиев изрази загриженост за предизвикателствата, пред които столичният съвет стои в случай, че не бъде избран председател. Той посочи, че това може да предизвика проблеми, като отсрочване на приемането на бюджета и запазване на плана за градския транспорт от миналата година. Терзиев подчерта необходимостта от функциониращ съвет, който да взема решения и да управлява градските въпроси.

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

Божков представи новия си политически проект, чакат ни добри времена

Санкционираният по закона "Магнитски" бизнесмен Васил Божков, който е...

Горя училище в кюстендилското село Соволяно

Тази нощ в училището в кюстендилското село Соволяно избухна...

Премиерът Денков и вицепремиерът Габриел се срещат с държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен

Днес, министър-председателят акад. Николай Денков и вицепремиерът и министър...