Соня Йончева пее този петък в зала „България“, партнира и испанска оперна звезда

Дата:

Исмаел Жорди, испанската оперна звезда, ще изпълнява сонети в зала “България” в София на 27 октомври, като той ще бъде партньор на певицата Соня Йончева. Това събитие се организира от SY11.

Исмаел Жорди изрази радостта си да пее за първи път в София и специално със Соня Йончева, с която е имал честта да споделя сцена преди. Този път изпълнителите ще изпълнят испанска музика. Исмаел Жорди се смята за един от най-добрите изпълнители в света и съчетава успешна кариера като оперен певец с концерти на сцени по цял свят с репертоар от сарсуела.

Сарсуелата се отличава с динамика и изисква изключително вокално майсторство. Сред най-известните изпълнители на сарсуела в света се откроява и Пласидо Доминго. Исмаел Жорди, който се смята за достоен наследник на Доминго, израства в Андалусия.

В семейството му всички са имали изявена музикалност, но той е решил да се посвети на музиката. Исмаел Жорди е имал голям успех на световните сцени с роли в опери като “Лучия ди Ламермур,” “Ромео и Жулиета” и “Фауст”. Той не само смята, че пее по-добре отпреди 20 години, но и се чувства по-щастлив с това, което прави и как пее.

На пианото в концерта ще акомпанира Рубен Агуире, международно признат пианист с богат опит на сцени в цял свят, включително изяви на прочути места като Карнеги хол в Ню Йорк, Музикферайн във Виена, зала “Чайковски” в Москва и други.

Събитието на 27 октомври маркира началото на музикалния сезон “Съкровени гласове”. Първият концерт е посветен на сарсуелата, която недавно беше обявена за културно наследство на страната. Серията “Съкровени гласове” ще продължи с концерт на италианската звезда Фреди де Томазо на 18 ноември и с концерт на Соня Йончева на 2 декември.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля напишете вашия коментар
Моля оставете вашето име

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

Луксозен автомобил заседна на Северния плаж в Бургас

На Северния плаж в Бургас луксозен автомобил с украинска...

Застудяване, жълт код за силни дъждове в 12 области

В неделя дъждът ще обхване цялата територия. По-сериозни количества...

Призив за молебен за здравето на българския патриарх Неофит в цялата страна

Софийската митрополия обяви, че ще се проведе молебен в...

Цитиридис се разплака по време на последното предаване

Николаос Цитиридис, водещ шоуто в ефира на bTV през...