Наближават най-топлите и уютни празници в годината – Коледа и Нова година. Тогава обикновено се “развихряме” в кухнята и приготвяме всякакви вкусотии за семействата и приятелите си.
Солени оризови бонбони Продукти: Приготвяне: Свареният ориз се слага в купа, подправя се със сол и черен пипер на вкус, 2-3 яйца и наситнен магданоз. Снимка: Инстаграм Разбъркайте добре до гладкост.
Количеството на яйцата зависи от големината им, а когато се добавят всички съставки трябва да се получи компактна смес, която лесно се оформя с ръце. Снимка: Инстаграм Добавете настърганата моцарела/сирене, настърганото месо, брашното и накрая бакпулвера.
Този път бъркайте/месете с ръце, докато получите по-твърдо тесто. Снимка: Инстаграм Снимка: Инстаграм Загребвайте с лъжица от тестото и с мокри ръце правете малки топчета.
Снимка: Инстаграм По желание сплескайте топката в дланта си, сложете малко кубче сирене (или настъргано сирене), затворете и оформете отново на топка. Снимка: Инстаграм Или просто направете малки топчета от сместа, оваляйте ги в брашно, после в разбити яйца и накрая в галета.
Снимка: Инстаграм Изпържете ги в сгорещено олио до златисто кафяво и ги отцедете върху хартиени кърпи. Снимка: Инстаграм Снимка: Инстаграм Да ви е сладко!