in

След спецакция: Задържаха трима души за изнудване и лихварство

Обвиняемите са задържани за срок от 72 часа, разследването по делото продължава

Специализираната полицейска операция е проведена на 6 август от служители от секторите за противодействие на икономическата и криминалната престъпност и колегите им от Районно управление-Кърджали, съобщиха от полицията.

Действията са осъществени под наблюдението на Окръжна прокуратура-Кърджали.

Извършени са арести на трима мъже – на 35 г., 36 г. и 63 г., за предоставяне на парични заеми срещу задължение за връщане на заетите суми с лихви, без да имат съответното разрешение за такава дейност.

В рамките на полицейските действия са претърсени жилищата на тримата, иззети са пари и вещи. Според първоначалните данни, единият от задържаните е давал заеми срещу високи лихви, а заедно със съучастниците си изнудвали жертвите да се разпореждат с пари и вещи.

С постановление на прокуратурата към наказателна отговорност – за изнудване, са привлечени тримата задържани, а на 63-годишния е предявено обвинение и за лихварство.

С постановление на наблюдаващия прокурор обвиняемите са задържани за срок от 72 часа. Разследването по делото продължава под прякото ръководство на прокуратурата.

Публикувано от pressmeg

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Зареждане…

0

Възлага се нова обществена поръчка за тол системата

Дирекция „Публична комуникация“ на прокуратурата изпрати писма до журналисти заради нападенията