in

След 8 години съдът насрочи за решаване делото срещу „Братя Галеви“

Процесът започна през 2012 год. и досега са проведени 39 съдебни заседания по делото

Състав на Окръжния съд в Кюстендил обяви за решаване делото за отнемане на престъпно придобито имущество за 4,2 мил. лева, което КПКОНПИ води срещу Ангел Христов и Пламен Галев, известни като „Братя Галеви“ и техните съпруги.

Процесът започна през 2012 год. и досега са проведени 39 съдебни заседания по делото.

На последното открито заседание съдебният състав обяви като изяснено от фактическа и правна страна делото за отнемане на престъпно придобито имущество, което Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество (КПКОНПИ) води срещу Ангел Христов-Геле и Пламен Галев, известни като „Братя Галеви“, и техните съпруги. Предстои съдът да се произнесе с решение.

До 15 август т.г. всички страни по делото трябва да представят писмените си защити, след което се чака решението. В хода на делото бяха разпитани по съответната процедура и лица в Кипър и на Сейшелите, с които братя Галеви са имали бизнес или финансови взаимоотношения и котакти.

Докато върви делото, имението на Галеви в дупнишкото с.Релисово се ползва от техни близки, които плащат данъци и консумативи.Предстоящото решение на Окръжен съд-Кюстендил е първа инстанция, следват още две – апелативен и върховен съд, което ще отнеме още време – дори години, коментират юристи.

Публикувано от pressmeg

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Зареждане…

0

Мъж от Добрич стрелял по жена си с пистолет

Осъдиха бивш френски премиер